Zes gesprekken zoeken de confrontatie op tussen de stad als utopische fictie en de gebouwde werkelijkheid. Daar waar Thomas More aan de hand van het fictieve eiland Utopia de samenleving een spiegel voorhield, vertrekt deze reeks vanuit de gebouwde realiteit om het utopisch denken over de stad en architectuur een blik in eigen boezem te geven. Kunnen utopische concepten oprecht radicaal en relevant zijn in de actuele context van het laat-kapitalisme, waar het onderscheid tussen de werkelijkheid en de stroom aan beelden die ervan in omloop zijn, steeds meer vervaagt? Kan utopische architectuur het verschil maken in een tijd waar ideeën, concepten en beelden steeds meer tot koopwaar verworden terwijl ze hefbomen voor echte maatschappelijke verandering zouden moeten zijn?

Bekijk hier het volledige programma en extra informatie.